Két órás tűzharcot folytattak feltételezett terroristákkal a rijádi villanegyedben a szaúdi biztonsági erők. A rendőrök több fegyverest is lelőttek az összecsapás során, rejtekhelyükön fegyvereket találtak.

Több feltételezett terroristát megöltek tűzharcban a szaúdi biztonsági erők hétfőn Rijádban az ország keleti részén fekvő abkaiki olajkomplexum elleni sikertelen merényletkísérlet után - közölte egy biztonsági illetékes és az al-Arábíja műholdas televíziós csatorna.

A hatóságok szerint az öt feltételezett al-Kaida-terrorista, akinek valószínűleg köze volt az olajüzem ellen tervezett terrorakcióhoz, a szaúdi főváros előkelő negyedének egy villájában rejtőzött el. A házat a biztonsági erők ostrom alá vették. A két órás tűzharcban mind az öten életüket vesztették. A helyszínen nagy mennyiségű fegyvert találtak. Az al-Arábíja tudósítója szerint valamennyien szerepeltek a 36 legkeresettebb szaúdi bűnöző listáján.

A két rendőr és két merénylő életét követelő pénteki abkaiki akció lett volna a legnagyobb szabású támadás az iszlám fegyveresek részéről Szaúd-Arábiában azóta, hogy 2004 decemberében öngyilkos merénylők megpróbálták felrobbantani a rijádi belügyminisztériumot. A támadást "az Arab-félsziget al-Kaida szervezete" vállalta egy interneten közzétett közleményben.