Tévétornával buzdít mozgásra Condoleezza Rice amerikai külügyminiszer, aki a héten mutatja be személyes edzésmódszerét egy televíziós adásban. Somogyi Ferenc magyar külügyminiszter is sportol, rendszeresen teniszezik, de most épp bordatöréséből lábadozik.

Bemutatja személyes edzésmódszerét az egyik amerikai tévétársaság adásában Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter. A BBC szerint szokatlan, hogy ilyen magas beosztású politikus edzőruhát húzzon és kondizni kezdjen a nyilvánosság előtt.

Az 51 éves Rice megosztja az érdeklődőkkel azt is, hogyan képes megőrizni alakját a sok fogadás és a feszített munkatempó mellett. Az egészséges éeltmódra buzdító műsor első adását szerdán sugározta az NBC egyik kisebb csatornája, a WRC.

A magyar külügyminiszter a közeljövőben nem tervez hasonló akciót, mint amerikai kollégája - mondta az [origo]-nak Polgár Viktor külügyi szóvivő. Az amúgy rendszeresen teniszező Somogyi Ferencnek ugyanis, még az ezekre a hetekre betervezett teniszprogramokat is le kellett mondania, mivel február elején, Berlinben eltörte a bordáját. Akkor a külügyminiszter elcsúszott a jégen. A csonttörés gyógyulásának ideje legalább hat hét, a szóvivő szerint Somogyi most tart a lábadozás felénél.