Álrendőrök vagy igaziak hurcoltak el 50 bagdadit

2006.03.09. 8:13

Rendőrruhás fegyveresek hurcolták el egy bagdadi biztonsági cég 50 alkalmazottját. Nem tudni ugyanakkor, hogy túszul ejtették, vagy letartóztatták őket. Az ugyanis még bizonytalan, hogy valóban rendőrök, vagy fegyveres ellenállók követték el az akciót.

Körülbelül 50 irakit fogtak el egy biztonsági cég bagdadi irodáiban rendőrruhába öltözött fegyveresek. Azt ugyanakkor nem tudni, a fegyveresek valóban rendőrök voltak-e, vagy ellenállók, így bizonytalan, hogy az elfogottakat, most letartóztatták, vagy túszul ejtették.

Míg ugyanis egy belügyi illetékes a BBC-nek azt mondta, hogy az akcióhoz nincs köze a rendőrségnek, a Reutersnek nyilatkozó nevük elhallgatását kérő más illetékesek szerint a férfiakat rendőrségi kommandósok vették őrizetbe.

Ha az utóbbi az igaz, akkor ez annak a jele, hogy a hatóságok beváltják a belügyminiszter ígértét, aki nagyobb ellenőrzés alá szeretné vonni az egyre szaporodó privát biztonsági cégeket. Bagdadban legalább 250 ilyen létezik, amelyek egyre inkább átveszik a hasonló nyugati cégek helyét. Nem kizárt ugyanakkor az sem, hogy az akcióért a Bagdadban működő egyik ellenálló csoport felelős - írja a BBC.

KAPCSOLÓDÓ CIKK