Sólyom bajor politikusokat tüntetett ki

2006.03.20. 22:44

Magas magyar kitüntetéseket adományozott Sólyom László köztársasági elnök bajor politikusoknak: Otto Wiesheu a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét, Bernd-Joachim Pantze a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét kapta meg. A kitüntetéseket hétfőn este adták át a berlini magyar nagykövetségen.

Mindkét szakember-politikus a magyar-bajor gazdasági kapcsolatok fejlesztésében szerzett érdemeiért kapta a kitüntetést. Wiesheu tizenkét évig volt a gazdaságért, a közlekedésért, a műszaki-infrastrukturális fejlesztésért felelős bajor miniszter, posztjától a közelmúltban vált meg. Pantze ugyanennél a tárcánál a közép- és kelet-európai országokért felelős részleg vezetője. Wiesheu időközben a Német Vasút (Deutsche Bahn AG) igazgatótanácsának tagja lett. A kitüntetés alkalmából Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter levélben üdvözölte Wiesheut.

Mindkét politikus számos szolgálatot tett Magyarország EU-csatlakozása érdekében. A hétfői berlini ünnepségen érdemeik egyikeként sokszor szóba került Debrecen bekapcsolása a nemzetközi légi forgalomba. Az idén is lesz München-Debrecen repülőjárat, ami a bajor beruházók kelet-magyarországi megtelepedését is segíteni hivatott.

KAPCSOLÓDÓ CIKK