Álarcosok öltek meg egy vallási vezetőt Pakisztánban

2006.03.23. 7:49

Feltehetőleg iszlám szélsőségesek megöltek egy vallási vezetőt Pakisztán törzsek uralta északnyugati részén, és elrabolták három testőrét.

Az álarcot viselő fegyveresek gépkocsijukból lövéseket adtak le Maulvi Szibghatullah autójára a Dél-Vazirisztán tartománybeli Ladha kisváros közelében - mondta el a neve elhallgatását kérő nyilatkozó. A vallási vezető a helyszínen meghalt, testőreit pedig elrabolták a támadók. Az egyik testőrnek később sikerült megszöknie tőlük, de két társa sorsáról nem tudni semmit.

A pakisztáni hadsereg szerint feltehetőleg az al-Kaida terrorhálózattal kapcsolatban álló közép-ázsiai, arab és afgán szélsőségesek tartózkodnak a térségben, és követnek el támadásokat helyi lakosok segítségével. A hatóságok vádja szerint vadásznak a biztonsági erők tagjaira és olyan törzsi vezetőkre, akik nem őket, hanem éppen a hatóságokat segítik a terroristák kézre kerítésében.

Szibghatullah vallási vezetőt valószínűleg a szélsőségesek közötti belső ellentétekből fakadóan ölték meg, mert állítólag szakadár csoportot akart létrehozni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK