Vígan élt az eltűnt család egy hóba szorult lakóbuszban

2006.03.23. 11:17

Több mint két hétig volt a hó foglya egy család az USA északnyugati részén. A négy felnőtt és két gyerek lakóbusza a Sziklás-hegységben lecsúszott a havas útról, és egy hótorlaszba szorult. Hóból főztek teát, konzerveken éltek. Végül maguk gyalogoltak el segítségért, mert a mentőegységek nem tudtak a nyomukra bukkanni.

Vicceket mesélt, papírrepülőt hajtogatott és tévét nézett az a hattagú család, amelynek lakóautója 17 napon keresztül volt a hó fogságában - a gyerekeknek fel sem tűnt, hogy valami nincs rendjén - írja a Times.

Peter Stiver, felesége Marlo, gyermekeik a 10 éves Sabastyan, illetve 8 éves Gabrayell, valamint a férj anyja, illetve nevelőapja március 4-én indultak el oregoni otthonukból Doplhin lakóbuszukkal a csendes-óceáni partvidékre. A megszokott autópálya és alig pár órás autózás helyett azonban szép kilátással kecsegtető mellékutakon mentek a hegyeken át. A nehézkes jármű azonban egy helyen lecsúszott az útról és egy hótorlasz fogságába esett.

A család azonban nem esett pánikba, a kényelmes lakóbuszban ugyanis volt elegendő propán-bután gáz a főzéshez, és üzemanyag amivel fűteni tudtak. Hóból főztek teát, és azokon a szárított ételeken és konzerveken éltek, amelyeket még a Y2K, a 2000 előtti számítógépes pánik idején halmoztak fel a lakóbuszban.

Eltűnésüket a szülők munkatársai jelentették be a hatóságoknak, mivel nem jelentek meg munkahelyükön. A család összesen 17 napig várt a mentőegységekre, de azok csak nem érkeztek meg. Végül azonban, amikor már azt látták a tévéhíradóban, hogy felhagynak a keresésükkel - mivel azt hitték, hogy elautóztak Disneylandbe - a két szülő megrakta hátizsákját tonhalkonzervvel, mézzel, takarókkal és egy öreg sátorral, és gyalogosan indultak el segítségért. Majdnem két napig gyalogoltak, mire összefutottak egy erdésszel, és elvezették a lakóbuszhoz a mentőegységeket. A család minden tagja megúszta ép bőrrel.