Korbács vár az ittas észtre az Emírségekben

2006.04.04. 15:51

Ittas volt, ráadásul egy rendőrnőt is zaklatott egy Afganisztánban szolgáló észt békefenntartó katona az Egyesült Arab Emírségek egyik repülőterén. A férfit egy év börtönre és 80 korbácsütésre ítélték.

Korbácsolásra és börtönbüntetésre ítéltek egy észt katonát az Egyesült Arab Emírségekben, mivel alkoholt fogyasztott, és szexuálisan zaklatott egy nőt. Erről a helyi sajtó széámolt be kedden. Andrie Carolt egyhavi börtönre ítélték alkohol fogyasztása és 80 korbácsütésre vagy háromhavi börtönre, szexuális zaklatás miatt, az iszlám törvényei alapján. A helyi angol nyelvű lap, a Khaleej Times szerint a katona a verést választotta a háromhavi börtön helyett.

A férfi az Afganisztánban szolgáló békefenntartó erők tagja. Az egyiptomi származású rendőrnő azzal vádolta meg, hogy Sardzsa repülőterén szexuálisan zaklatta őt a női dolgozók számára elkülönített pihenőhelyen. A férfi arra hivatkozott, hogy túlságosan kimerült és ittas volt az állítólagos incidens idején. Sardzsa az emírségek egyik igen konzervatív tagállama, ahol tilos alkoholt fogyasztani.