Megöltek hat lázadót Afganisztán északkeleti részén a koalíciós erők - közölte a közép-ázsiai országba vezényelt amerikai haderő. A Pakisztánnal határos Kunár tartományban az amerikaiak által a hatalomból elűzött fanatikus muzulmán tálibok és szövetségeseik tevékenykednek.

Az amerikai haderő tájékoztatása szerint a nyugati szövetségesek és az afgán biztonsági erők szerdán indítottak közös szárazföldi és légi hadműveletet Kunár tartományban a kabuli kormánnyal szemben álló fegyveresek ellen, akik közül hatot megöltek.

A hadműveletet egy nappal azután hajtották végre, hogy a tartományban fekvő Aszadábád városában kedden rakéta csapódott be egy iskolába, megölve hét tanulót, és megsebesítve harmincnégy személyt, többségükben iskolásokat és egy tanárt.

A pakisztáni hadsereg harci helikopterei szerda este pedig az Afganisztánnal határos törzsi területeken megsemmisítették a tálib lázadók egyik táborát és több külföldi felkelőt megöltek - közölte egy katonai szóvivő. A pakisztáni haderő az Észak-Vázirisztán legfontosabb településétől, Miransáhtól tíz kilométerre délre fekvő Nagarban hajtotta végre a rajtaütést. A megölt felkelők számáról és állampolgárságukról a szóvivő nem közölt részleteket.