Egyiptomban újabb feltételezett robbantókat lőttek agyon

2006.05.01. 23:24

Négy személy - köztük egy egyiptomi rendőr - életét vesztette hétfő este a Sínai-félsziget északi részén a dahabi merényletsorozat feltételezett elkövetői és a biztonsági erők között kitört heves összetűzésben - közölték biztonsági forrásokból. Az összecsapásban két másik rendőr megsebesült.

A biztonsági erők az egy héttel ezelőtti dahabi merényletek feltételezett végrehajtói, szervezői után nyomoztak a félsziget északi részén. Vasárnap ugyanebben a körzetben három gyanúsítottat lőttek le a rendőrök heves tűzharcban. Az áldozatok egyike feltehetően Naszr Hamisz al-Milahi, akit a 2004 októberében Tábában, illetve a 2005 júliusában Sarm-es-Sejkben elkövetett merényletek miatt már körözött a rendőrség. A két korábbi merénylet mögött az at-Tauhíd val-Dzsihád iszlám szélsőséges szervezetet sejti az egyiptomi igazságszolgáltatás.

Az Akabai-öbölben fekvő Dahab üdülőhelyen 18 ember vesztette életét a múlt hétfői hármas robbantásos merényletben. Az egyik detonáció egy magyar nő életét is kioltotta, férjét pedig súlyosan megsebesítette.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK