A münchen-freisingi érsekség, amelynek élén XVI. Benedek pápa, azaz Joseph Ratzinger is állt egykoron, be akarja tiltatni a Popetown című, a pápa személyével és környezetével is foglalkozó szatirikus rajzfilmsorozat vetítését.

Az érseki hivatal 31 oldalas beadványban kérelmezte kedden az illetékes müncheni bíróságnál az ideiglenes érvényű tiltást, egyebek között arra hivatkozva, hogy a sorozat nevetségessé teszi a katolikus hitet és intézményeket.

A "bezsongott pápáról" szóló sorozatot az MTV adó akarja műsorára tűzni, az első vetítési nap szerda lenne. Az adó az első rész visszhangjától tette függővé a többi rész vetítését. A filmeket minősítésekkel ellátó és a korhatárt is meghatározó német testület nem emelt kifogást az első három rész esti nyolc órás vetítése ellen.

Az érseki hivatal kifogásolta a sorozat beharangozóját is, amelyben Jézus leszáll a keresztfáról és mosolyogva helyet foglal egy karosszékben, hogy megnézze a sorozatot.

A BBC 2004-ben levette műsoráról a Popetownt, mégpedig azzal indoklással, hogy a sorozat nem annyira mulatságos, nem éri meg, hogy maguk ellen fordítsák a katolikusokat.