A pakisztáni külügyi szóvivő azt mondta, hogy nem fogják kihallgatni sem külföldi államok, sem pedig nemzetközi ügynökségek azokat a tudósokat, akik belekeveredtek a nukleáris technológia illegális eladásának ügyébe.

A szóvivő szerint az ügy lezárását jelenti, hogy április végén a pakisztáni hatóságok szabadlábra helyezték Mohammed Farukot, Abdul Kádír Hánnak, a pakisztáni atombomba atyjának egyik közeli munkatársát, akit még 2003 novemberében tartóztattak le. 

A politikus szerint Pakisztán "teljes körű nyomozást" végzett az ügyben, és ennek eredményeit megosztotta a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ) és számos más országgal, köztük az Egyesült Államokkal. Amennyiben egy ország vagy egy ügynökség a továbbiakban több információt akar az ügyről, akkor közvetlenül az iszlámábádi illetékesekhez kell fordulnia - mondta a szóvivő.

Abdul Kádír Hán 2004 februárjában, miután előzőleg laboratóriumának fél tucat munkatársát letartóztatták, nyilvánosan elismerte, hogy tagja volt egy olyan illegális exporthálózatnak, amely nukleáris technológiát exportált Iránnak, Észak-Koreának és Líbiának. Hán, aki hazájában nemzeti hősnek számít, azonnal kegyelmet kapott Pervez Musarraf pakisztáni elnöktől. A tudós azóta házi őrizetben van Iszlámábádban.