Lelőtték a Hamász egyik tagját

2006.05.17. 8:02

Lelőtték a kormányon levő Hamász radikális palesztin szervezet katonai szárnyának egy tagját a Gáza-övezet egy menekülttáborában szerdán reggel, utcai lövöldözésben.

Egészségügyi és biztonsági források beszámolója szerint a Hamász katonai szárnyának tagját egy mozgó autóból lőtték le álarcos fegyveresek, amikor imára tartott gyalogosan a Dzsebalíja menekülttábor egy mecsetjébe szerdán reggel.
   
Előző nap is rálőttek a Gáza-övezetben a radikális palesztin szervezet két tagjára, egyiküket halálosan megsebesítették az ismeretlen fegyveresek. A támadások indítékairól nem tudni semmit, a gyilkosságokért eddig senki nem vállalt felelősséget.
   
Az utóbbi hetekben rendszeres fegyveres összeütközések történtek a két nagy rivális palesztin mozgalom, a Hamász és a Fatah tagjai között. Az Iszmail Haníje miniszterelnök vezette Hamász márciusban került hatalomra, miután a januári parlamenti választásokon többséget szerzett a korábban meghatározó Fatahhal szemben, amelynek élén Mahmúd Abbász palesztin elnök áll.

KAPCSOLÓDÓ CIKK