Izraeli légicsapásban életét vesztette az Iszlám Dzsihád palesztin fegyveres szervezet legalább egy tagja, több másik személy pedig megsebesült keddre virradóra a Gázai övezetben - közölték palesztin biztonsági és kórházi forrásokból. Az incidens a Gázai övezet északi részén fekvő Bét-Lahja körzetében történt.

Az Iszlám Dzsihád fegyveres szárnya, az al-Kudsz Brigádok közleményben tudatta, hogy aktivistái rakétát lőttek ki Izrael területére, mielőtt az izraeli hadsereg harci helikoptere szintén rakétával tüzet nyitott állásukra. Szemtanúk szerint a palesztin fegyveresek a határ mentén állomásozó izraeli szárazföldi alakulat katonáival is tűzharcot vívtak.

Egyes palesztin források az Iszlám Dzsihád egy aktivistájának haláláról és két másik tagjának sebesüléséről, valamint a közelben tartózkodó hét másik személy sebesüléséről számoltak be. Más források három halottról és négy sebesültről adtak hírt.

Az izraeli hadsereg megerősítette az incidens hírét. A hadsereg közlése szerint izraeli katonák észlelték, hogy palesztinok rakétát készülnek kilőni a zsidó állam területére. A katonák tűzharcba bocsátkoztak a palesztinokkal, s az egy órán át tartó összecsapásba a légierő egyik helikoptere is bekapcsolódott.