Egyórás tűzharc alakult ki a Gázai övezetben palesztinok és izraeliek között keddre virradóra, miután palesztin fegyveresek rakétát lőttek ki Izrael területére. Az összecsapásba egy izraeli helikopter is bekacsolódott. Négy palesztin meghalt, kilencen megsebesültek.

Izraeli légicsapásban életét vesztette négy palesztin - köztük az Iszlám Dzsihád fegyveres szervezet három tagja -, kilenc ember pedig megsebesült keddre virradóra a Gázai övezetben. A sebesültek között két palesztin újságíró és egy mentős is van. Az incidens az övezet északi részén fekvő Bét-Lahja körzetében történt.

Az Iszlám Dzsihád fegyveres szárnya, az al-Kudsz Brigádok közleményben tudatta: aktivistái rakétát lőttek ki a zsidó állam területére, mielőtt az izraeli hadsereg harci helikoptere szintén rakétával tüzet nyitott állásukra. Szemtanúk szerint a palesztin fegyveresek a határ mentén állomásozó izraeli gyalogsági alakulat katonáival is tűzharcot vívtak.

Az izraeli hadsereg szerint gyalogos katonái észlelték, hogy palesztinok rakétát készülnek kilőni Izraelre. A katonák tűzharcba bocsátkoztak a palesztinokkal, s a közel egy órán át tartó összecsapásba a légierő egyik helikoptere is bekapcsolódott.

Palesztin biztonsági források szerint izraeli katonák keddre virradóra tűzpárbajban agyonlőtték az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai palesztin fegyveres szervezet egyik aktivistáját az észak-ciszjordániai Balata menekülttáborában. Az említett szervezet a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah mozgalom fegyveres szárnya.