A terrorszervezetek listájára helyezte szerdán az EU a Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei nevű fegyveres csoportot. A tamil tigrisek az EU szerint felelőssé tehetők a Srí Lankán dúló erőszakért.

Hivatalos közleményben jelentette be az Európai Unió szerdán, hogy a terrorszervezetek listájára tette a Srí Lankán élő tamilok független államáért harcoló Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) szervezetet. A tilalmi listán szereplő szervezetek javait az EU befagyasztja, tagjait utazási tilalommal sújtja, nevüket "bevonja az uniós rendőrségi és igazságügyi együttműködésbe".

Az uniós döntés egyebek között az erőszak kiújulása miatt született, amelyért jelentős részben a tamil szervezetet teszik felelőssé. Közleményében az EU azt is jelezte, hogy a döntés nem tekinthető meglepetésnek, mert Brüsszelből már többször figyelmeztették az LTTE-t, amely viszont figyelmen kívül hagyta ezeket a jelzéseket. Megismételte az EU azt a felhívását is, hogy a tamilok térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz. Felszólította ezzel együtt az EU a sziget kormányzatát is, hogy az általa ellenőrzött területeken fékezze meg az erőszakot. Ugyancsak állást foglalt Brüsszel a béketárgyalások mint egyedüli tartós megoldás mellett.