Bush a legrosszabb USA-elnök '45 óta

2006.06.02. 10:31

Egy felmérés szerint a legtöbb amerikai George Busht tartja az 1945 utáni USA-elnökök közül a legrosszabbnak. A legjobbnak pedig Ronald Reagant.

George Bush a legrosszabb elnök 1945 óta az amerikaiak többségek szerint. A legjobb pedig Ronald Reagan - derül ki abból a telefonos közvélemény-kutatásból, amelyet a Quinnipac Egyetem végzett el a közelmúltban.

A felmérés szerint a megkérdezett amerikaiak 34 százaléka Busht, 17 százalékuk Richard Nixont, míg 16 százalékuk Bill Clintont mondta a második világháború utáni legrosszabb amerikai elnöknek. A válaszadóknak 58 százaléka vélte úgy, hogy Bush nem végez jó munkát elnökként.

A legjobb elnöknek a legtöbben (28 százalék) Ronald Reagant jelölték meg, míg 25 százalék mondta ugyanezt Bill Clintonra. Utóbbit ugyanakkor a 18-29 éves korosztály 40 százaléka ítélte a legjobbnak. Ennek a korosztálynak 42 százaléka mondta Bushra hogy ő volt a legrosszabb. A többi korosztályban is Bush vezet legrosszabbként, jóllehet az idősebbek gyakrabban jelölték meg Jimmy Cartert.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK