Terroristákra vadásztak Londonban a kommandósok

2006.06.02. 10:56

Fegyverhasználattal járó terrorellenes rajtaütést hajtott végre péntek reggel a Scotland Yard Londonban. Az akcióban egy személy életét veszítette, egyet őrizetbe vettek.

A beszámoló szerint az akciót a kelet-londoni Forest Gate kerületben, egy lakóházban hajtották végre. A rajtaütés során egy személyt meglőttek, őt kórházba szállították. Egy másik, 23 éves férfit őrizetbe vettek.

A Scotland Yard közölte, hogy a rendőrségi művelet a terrorizmus elleni törvény alapján zajlott le, de az nem derült ki, hogy pontosan milyen információ vezetett az akcióhoz. Nem megerősített péntek délelőtti értesülések szerint a rajtaütésben a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának (CO19) detektívjei vettek részt.

A tavaly július 7-ei, illetve 21-ei londoni merényletsorozat óta ez az első eset, amelyben terrorellenes fellépés során a rendőrség fegyvert használt. Tavaly, a második, sikertelen támadási kísérlet másnapján, az embervadászat csúcspontján a rendőrök a londoni metróban lelőttek egy terrorgyanúsnak tartott személyt, akiről nem sokkal később kiderült, hogy egy ártatlan brazil villanyszerelő volt.

A Scotland Yard pénteki közleménye szerint a reggeli londoni akció nem kapcsolódott a tavaly nyári merényletekhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKK