Újabb őrizetbe vételek az egyiptomi merényletek ügyében

2006.06.02. 20:05

Újabb három személyt vettek őrizetbe az egyiptomi biztonsági erők annak gyanújával, hogy résztvevői voltak az áprilisban a Sínai-félszigeten egy búvárparadicsom ellen elkövetett merényletsorozatnak.

A MENA hivatalos hírügynökség pénteki jelentése szerint az észak-afrikai ország rendőri szervei jelentősen fokozták a lehetséges tettesek utáni hajtóvadászatot. Az egyik őrizetbevett önként adta fel magát.

A Vörös-tengeren lévő Dahabban április 24-én három egymást követő önrobbantásos merénylet következtében 22 személy, köztük egy magyar házaspár vesztette életét, és mintegy kilencvenen sebesültek meg.

A Sinai-félszigeten lévő üdülőhelyek az elmúlt két évben három véres terrormerénylet célpontjai voltak. Az áprilisi hármas robbantás előtt 2004 októberében Tabában 34 halálos áldozatot követelt egy pokolgépes támadás, majd tavaly júliusban Sarm-es-Sejkben mintegy hetven ember életét oltotta ki egy hasonló merénylet.

Az egyiptomi hatóságok feltételezése szerint e terrorcselekmények hátterében az at-Tauhíd val Dzsihád (Egyistenhit és Szent Háború) nevű szélsőséges szervezet áll.

KAPCSOLÓDÓ CIKK