Önkényuralmi jelképek viselése miatt őrizetbe vett a szlovák rendőrség két magyar állampolgárságú férfit a Révkomárom-Komárom közti határátkelő szlovákiai oldalán. Vádindítványt tettek ellenük, ezután a fiatalemberek szabadon távozhattak.

Két komáromi illetőségű, 22 éves magyar a "Vér és Becsület" koponyát ábrázoló jelképét viselte a sapkáján és a derékszíján, és fasiszta jelmondat volt hímezve kabátjukra is - számolt be a szlovák rendőrség nyitrai kapitányságának szóvivője.
   
"Mivel a felirat egy nemzetközi újnáci szervezet jelszavával azonos, a rendőrök a gyanúsítottakat előállították, kihallgatták őket, és fasiszta eszmék terjesztésének gyanúja miatt vádindítványt tettek ellenük. A szlovák törvények szerint három évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak" - közölte a szóvivő.
   
Riskó Nagy László, a pozsonyi magyar nagykövetség konzulja az MTI érdeklődésére a tényt megerősítette, de mint mondta, az ügy nem indokolja a nagykövetség intézkedését, mert a szlovák rendőrség szándéka az, hogy az ügyet teljes egészében a magyar hatóságok intézkedési jogkörébe utalja.