Elfogta az orosz rendőrség vasárnap a moszkvai rémként elhíresült férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy több tucatnyi gyilkosságot követett el az orosz főváros egyik parkerdőjében, 2000-től egészen mostanáig.

Rendőrkézre került a moszkvai rém, aki több tucat embert gyilkolt meg a rendőrség gyanúja szerint a Bitca folyó melletti hatalmas parkban, ahol szinte mindennaposak voltak idáig a súlyos bűncselekmények.

A férfit úgy sikerült elfogni, hogy június elején térfigyelő kamerákat állítottak fel a parkerdő egész területén. Legutóbb kedden történt itt gyilkosság, akkor egy férfi volt az áldozat, de például 2003 nyarán egy hónap alatt 13 női holttestet találtak a környéken.

A moszkvai rendőrség - amely csaknem hat éve hiába próbált a rém nyomára bukkanni - vasárnap azt közölte, hogy a legkorszerűbb eszközöket alkalmazták az utóbbi napokban. Még repülőgépeket is bevetettek a sorozatgyilkos felkutatása és elfogása érdekében. Áldozatai között egyaránt voltak magányos nők és férfiak, akikkel brutális módon végzett.