Több mint két millióan vettek részt a szombaton megrendezett melegparádén Sao Paulóban. A tizedik alkalommal megrendezett felvonulás részt vevői azt követelték, hogy a brazíliai egyházak ne tekintsék bűnösöknek a melegeket.

Több mint kétmillió meleg, leszbikus és transzvesztita vonult fel szombaton Sao Paulóban a homofóbia felszámolását követelve. A tizedik alkalommal megrendezett brazil melegparádén a rendőrség adatai szerint 2,4 millióan vettek részt.

Az idei fesztivál fő témája a melegek elleni bűntények és a diszkrimináció megállítása volt. "Ugyanolyan állampolgárok vagyunk, mint a többiek, akik adót fizetnek és hozzájárulnak az ország fejlődéséhez" - jelentette ki Nelson Matias Pereira, a brazil melegek szövetségének szóvivője. Egy másik résztvevő szerint azt akarják megmutatni, hogy sok egyéb dolog van a világon, ami nagyobb aggodalmat okozhat az emberek szexuális preferenciáinál. Többek között azt is követelték a felvonulók, hogy a brazíliai egyházak ne tekintsék bűnösöknek a melegeket.

Sao Paulo legnagyobb sugárútján, amelyen a melegparádé zajlott, két nappal korábban három millióan vettek részt az evangélikus egyház felvonulásán. Az evangélikusok, akárcsak a Brazília lakosságának többségét tömörítő római katolikus egyház, élesen elleneznek egy olyan országos hatályú törvényt, amely engedélyezné azonos neműek házasságát.