Palesztin szélsőségesek ellen indított izraeli légitámadásban meghalt kedden a Gázai övezetben két palesztin gyermek, és további 14 ember megsebesült - közölték palesztin orvosi és biztonsági források.

A két halálos áldozat egy ötéves kisfiú és egy hétéves kislány. A sebesültek között hat gyerek van - 3 és 12 év közöttiek -, és közülük háromnak az állapota súlyos. A támadás a zsúfolt Dzsabalíja menekülttáborban történt.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy "támadást indítottak egy gépjármű ellen, amely az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai szervezet tagjait szállította". Egy katonai szóvivő szerint az autóban utazó szélsőségesek rakétákat lőttek ki izraeli területre, és újabb ilyen támadásokra készültek. Szemtanúk szerint az autó két utasa kiugrott a járműből, még mielőtt az izraeli rakéták eltalálták azt.

A hadsereg kedd este kiadott közleményében sajnálkozását fejezte ki a gyerekek halála miatt, de a militáns palesztin csoportokra és a Hamász radikális iszlám mozgalom vezette kormányra hárította a felelősséget az ártatlan civil áldozatokért.

Az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah mozgalomhoz kötődő fegyveres szervezet.