Rendkívüli szárazsággal és erdőtüzekkel, máshol pedig szüntelen esőzésekkel kísért szélsőséges időjárás uralkodott kedden is az Egyesült Államokban. Miközben a nyugati Arizona államban a rendkívüli forróság és szárazság a nap folyamán újabb erdőtüzeket okozott, a déli Texas állam nagy része víz alatt áll a szakadatlan esőzések következtében.

Amerikai televíziós állomások kedden arról számoltak be, hogy Arizonában a negyvenfokos hőségben tűzoltók százai több mint huszonnégy órája küzdenek az egyik legnépszerűbb üdülőhelyen pusztító és gyorsan terjedő lángokkal. Az egyik helyi lap jelentése szerint repülőgépekkel és helikopterekkel minden öt percben kereken kilencezer liter oltóanyagot szórnak szét a térségben.

A hatóságok közlése szerint Sedona város közelében, Phoenix és a Grand Canyon-i Nemzeti Park között mintegy 500 házat kiürítettek. A CNN hírtelevízió arról számolt be, hogy az érintett térségben már több mint 500 hektár erdő, illetve bozót fogott tüzet. A televízió közlése szerint a száraz és erős szél a tűzfészkeket újból és újból lángra lobbantja.

Erdőtüzeket jelentettek Colorado, Kalifornia és Új-Mexikó államokból is.