A lengyel hatóságok őrizetbe vették a januárban beomlott katowicei kiállítási csarnok tervezőit. A balesetben 65 ember vesztette életét. A hatóságok szerint a tervezők nem tartották be az előírásokat, ezért felelősek a szerencsétlenségért.

Három embert - az épület tervezőit - vett őrizetbe a lengyel rendőrség a januári, katowicei, 65 halálos áldozattal járó tetőomlás miatt. Kettőjüket szándékos veszélyeztetéssel, egyiküket kisebb súlyú bűncselekménnyel vádolják - írja a BBC News.

A kiállítási csarnok vastagon hóval borított teteje akkor omlott össze, amikor az épületben körülbelül 500 ember tartózkodott - egy galambkiállítás alkalmából. A szerencsétlenség Lengyelország legsúlyosabb épületomlása volt. A balesetben 140-en sérültek meg.

A katowicei ügyészség szerint a tervezők nem vették figyelembe az előírásokat, a terv és a kivitelezés hibás volt. Májusban egy vizsgálat már megállapította, hogy a szerencsétlenséget feltehetően "tervezési és építési hibák" okozták. A raktárépületet fenntartó cég három vezetője február óta őrizetben van, őket gondatlansággal gyanúsítják.