Hatalmas eső hullott hétfőn az amerikai fővárosra és környékére. Az utakat víz, sárlavinák és kidőlt fák torlaszolták el, a múzeumok bezártak, a kormánytisztviselőket otthon maradásra szólították fel. Sok helyen csónakkal kellett kimenteni az embereket. A Fehér Ház kertjében kidőlt egy fa.

Helyenként csónakokkal kellett kimenteni az embereket az Egyesült Államok fővárosában és környékén, ahol hatalmas eső hullott hétfőn. A Fehér Ház kertjében kidőlt egy szilfa, több kormányzati épületet bezártak, a kormánytisztviselőket is felszólították, hogy maradjanak otthon. A történelmi nevezetességek, múzeumok is zárva voltak, így Nemzeti Archívum, ahol az amerikai Függetlenségi Nyilatkozatot is őrzik, vagy a Szépművészeti Múzeum.

A hétfő reggeli csúcsforgalom idején az autósok nem közlekedhettek, leálltak az elővárosi vasutak, a mentőalakulatok csónakokkal mentettek több tucatnyi embert az elöntött házakból. Több autóst vízzel telt aluljárókból kellett kiszabadítani. A járművezetőket felszólították, hogy a sárlavinák, a kidőlt fák és elöntött utcák miatt kerüljék el a belvárost és más negyedeket.

A városon kívül a Maryland állambeli Hyattsville-ben 15 házból csónakkal kellett kitelepíteni 69 embert. Ugyanebben az államban a fővároshoz közeli, Chevy Chase negyedben is csónakokkal kellett az emberek segítségére sietni. A fővároshoz közeli, Virginia és Maryland állambeli külvárosban, több ezer otthonban nincs áram. Fennakadások voltak a vasúti forgalomban, még a metróközlekedés is megszakadt egy időre az alagútba betört víz miatt. A meteorológiai előrejelzések szerint a héten további heves esőzések várhatók a térségben.