Nagy erejű robbanás vetett szét egy autót kedden Gázában, s a detonációban a jármű egy utasa életét vesztette. Palesztin szemtanúk szerint izraeli rakétatalálat volt a robbanás oka, míg az izraeli hadsereg cáfolja ezen állítást.

Palesztin biztonsági források és szemtanúk szerint a halálos áldozat a kormányzó Hamász fegyveres szárnyának egyik tagja. Ezt a radikális palesztin szervezet is megerősítette. Hivatalos és kórházi források szerint a robbanásban megsérült két járókelő.

Szemtanúk beszámolója szerint az autó ellen izraeli repülőgép intézett támadást, az izraeli hadsereg viszont - amely általában vállalja gázai légi csapásait - azt közölte, hogy nincs köze a robbanáshoz. Egy biztonsági forrás először szintén izraeli légi csapást nevezett meg a detonáció kiváltójaként, később azonban azt mondta, hogy az autó nagy erejű robbanószert szállított, ami eddig tisztázatlan okból felrobbant.

A gépkocsi azon az úton haladt, amely összeköti Mahmúd Abbász palesztin elnök gázai rezidenciáját Iszmáil Haníje kormányfő hivatalával, s a robbanás mindkét épülettől néhány száz méterre történt. Szemtanúk szerint a roncsok, törmelékek mintegy kétszáz méteres körzetben szóródtak szét, és az áldozat a felismerhetetlenségig összeégett. A robbanás hatalmas gödröt vájt az úton, a közelben betörtek az ablakok.