Megtalálták az eltűnt belga kislányok holttestét

2006.06.28. 13:47

Holtan találtak azt a két belga kislányt a belgiumi Liege-ben, akik két és fél hete tűntek el egy kávézóból. A gyerekek eltűnése nagy vihart kavart Belgiumban, a közvélemény egy újabb pedofilügytől kezdett rettegni.

Mindkét, korábban eltűnt kislány holttestét megtalálták szerdán Liege-ben a belga rendőrök - közölte a BBC. A holttestekre annak a liege-i kávéháznak a közelében bukkantak, ahol a két gyerek korábban eltűnt.

A két gyerek június 10-re virradó éjszaka, valamikor hajnali egy óra után tűnt el. Szüleik ugyanis magukkal vitték őket, s még négy testvérüket egy liege-i kirakodóvásárba, majd a környékbeli kávéházba. Az apa hajnali egy körül távozott, de élettársa a hat gyerekkel még maradt. A nő csak akkor vette észre két gyerek hiányát, amikor hajnali 3 körül már maga is készült hazamenni. (Stacy a férfi, Nathalie pedig a nő gyereke.)

Az eltűnés hatalmas hullámokat kavart: sokakban felidézte az egész Belgiumot megrengető Dutroux-ügyet, hiszen a több gyereket elrabló, megerőszakoló, majd megölő férfit, Marc Dutroux-t pontosan 10 évvel ezelőtt fogták el, első két áldozata szintén Liege környékén lakott, s ők is hasonló korúak voltak, mint Stacy, illetve Nathalie. A Dutroux-ügy annak idején valóságos forradalmat okozott Belgiumban: alaposan megrendítette a rendőrségbe és az igazságszolgáltatásba, illetve általában a politikusokba vetett bizalmat, s az emberek tüntetéseken követelték a tanulságok gyors levonását.

[origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKK