Nemi erőszak és gyilkosság miatt is vádat emelnek az ellen a férfi ellen, akit eddig a két és fél hete eltűnt két belga kislány elrablásával gyanúsítottak. A lányok eltűnése után két nappal őrizetbe vett férfi mindent tagad, ám miután szerdán megtalálták a két gyermek holttestét, már csak idő kérdése, hogy kiderüljön: igazat beszél-e.

Újabb vádakat emelnek a két eltűnt, majd holtan megtalált kislány ügyében őrizetbe vett férfi ellen a belga hatóságok. Az ügyben eljáró főügyész pénteken jelentette be, hogy a gyanúsított ellen - akit eddig emberrablással és gyermekekkel szembeni rossz bánásmóddal gyanúsítottak - nemi erőszak és gyilkosság miatt is vádat emelnek.

A 38 éves, marokkói születésű, de már évtizedek óta Belgiumban élő Abdellah Ait Oud azért került a hatóságok látókörébe, mert már többször is volt büntetve kiskorúak ellen elkövetett nemi erőszak miatt, és barátnője abban a liege-i kávéházban dolgozik, amelynek közelében a lányokat, a 7 éves Stacy Lemmens-t és 10 éves féltestvérét, Nathalie Mahy-t utoljára látták. Ebben az időben a gyanúsított is ott volt a helyszínen, ráadásul a nyomozás szerint ittasan, kábítószer hatása alatt. Amikor pedig másnap őrizetbe akarták venni, eltűnt. Két napig bujkált, de végül önként jelentkezett a rendőrségen.

Az ellene felhozott vádakat azóta is tagadja, ugyanakkor testén horzsolásokat, karcolásokat találtak. A férfi szerint akkor sérült meg, amikor bujkálás közben megpróbált bemászni barátnője lakásába, de a nyomozók szerint az is lehetséges, hogy a meggyilkolt kislányok elrejtése közben sebezték meg az ágak. A két lány holttestét ugyanis egy bozóttal, fákkal benőtt helyszínen találták meg szerdán. A boncolás szerint mindkettőjüket megfojtották, de Nathalie-t meg is erőszakolta a tettes.

A főügyész, Anne Bourguignont elismerte, hogy egyelőre nem rendelkeznek perdöntő bizonyítékokkal a férfi ellen. Jelenleg a holttestek megtalálása után elvégzett DNS- és toxikológiai vizsgálatok eredményét várják.