Zsúfolt piacon robbantottak Bagdadban

2006.07.01. 10:21

Több mint félszáz ember meghalt, amikor bomba robbant egy bagdadi piacon. A sebesültek száma meghaladja a hetvenet. A merénylet az iraki főváros síita negyedében történt. Az iraki lázadók rendszeresen hajtanak végre merényleteket piacok ellen. Ugyanakkor elrabolták az ikrai parlament egyik képviselőnőjét, hét testőrével együtt.

Meghalt ötvenkilenc ember, 78-an pedig megsérültek, amikor bomba robbant egy piacon Bagdadban. Az iraki főváros Szadrváros nevű, síiták lakta negyedében történt a merénylet. A hatóságok jelentése szerint autóba rajtett pokolgépet robbantottak a piacon, távirányítóval. A bombát akkor hozták működésbe, amikor elhaladt mellette egy rendőrjárőr. Az áldozatok között civiilek és rendőrök egyaránt vannak.

A szadrvárosi robbantás volt a legsúlyosabb az utóbbi hetek iraki merényletei közül. Az utóbbi időben az iraki lázadók piacokat vesznek célba, hogy minél több áldozata legyen robbantásaiknak. Hétfőn több tucat ember halt meg, amikor merényletet hajtottak végre a síiták lakta Bakuba, és Hilla piacai ellen.

Ugyanakkor ismeretlenek elrabolták az iraki parlament egyik szunnita képviselőnőjét, hét testőrével együtt - írja a BBC News. A túszejtők a főváros asz-Szaab negyedében - ahol vegyesen laknak szunniták és síiták - csaptak le a politikusra. Egyelőre nem tudni, hogy melyik szervezet állhat az emberrablás mögött.

KAPCSOLÓDÓ CIKK