24 embert ölt meg az eső Indiában

2006.07.04. 9:16

A heves monszunesők áradásokat és földcsuszamlásokat idéztek elő India keleti részén, 24 ember halálát okozva. Az időjárás megbénította az ország pénzügyi életének központját, Bombayt.

Az ítéletidő miatt medrükből kilépő folyók sodortak el embereket, mások viharos folyókon borultak fel csónakjukkal Indiában. Orisza államban volt a legtöbb halálos áldozat, a szomszédos Nyugat-Bengál államban pedig sokan eltűntek.

Ezrek kényszerültek elmenekülni otthonukból a déli Ándhra Prades államban, ahol több száz falut elöntött az ár. A hadsereg csónakokkal és helikopterekkel próbálja kimenteni a vízzel borított településekről a házaik tetején rekedt embereket, vagy igyekszik legalább élelmet, ivóvizet, gyógyszert eljuttatni hozzájuk. Eddig 15 ezer embert menekítettek ki az elárasztott területekről, és helyeztek el ideiglenes táborokban.

Bombayben számos iskolát bezártak, a tűzoltók nagy erőkkel próbálják  leszivattyúzni a sáros vizet a nagyváros elárasztott utcáiról. Bombay több körzete térdig érő víz alatt áll. Az időjárási előrejelzések szerint még több eső várható Bombayben és egész Mahárástra államban, amelynek Bombay a székhelye. Nagy esőzések várhatók az ország középső részén elterülő Madhja Prades államban is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK