Négy közeli hozzátartozóját lőtte agyon egy férfi vasárnap az észak-angliai Newcastle-ban, utána besétált a szomszédos rendőrőrsre, és közölte, hogy pokolgép van nála.

A helyi rendőrség beszámolója szerint a vizsgálat megkezdése előtt a gyanúsítottnál lévő, robbanószerkezetnek mondott csomagot kellett megvizsgálni. Erről kiderült, hogy szögekkel körberakott villanógránát volt.

A rendőrőrsöt kiürítették, és a brit hadsereg kihívott tűzszerészei ellenőrzött robbantással, a rendőrségi épületben semmisítették meg a veszélyes szerkezetet. A férfi csomagjában ezenkívül egy kézifegyver, egy nagy tűzerejű puska és jelentős mennyiségű lőszer is volt.

Az általa megadott címen, egy közeli családi házban a nagy erőkkel kivonult rendőri egység négy holttestet talált: egy hetven év körüli házaspárét és két, negyvenes éveiben járó férfiét. Mindegyiküket közvetlen közelről lőtték agyon; dulakodásnak a rendőrök nem lelték nyomát.

Az első közlések szerint az áldozatok a gyanúsított közeli rokonai. A rendőrség úgy tudja, hogy a négyes gyilkosság feltételezett elkövetőjének "vannak katonai tapasztalatai", és valószínűleg elmebeteg.   

A hatóságok a véres bűncselekmény helyszínének közvetlen környékét is kiürítették, a lakókat egy közeli iskolában helyezték el.