Tizennyolc börtönben töltött év után minden vád alól felmentett egy férfit egy connecticuti bíróság, miután a DNS-vizsgálat bebizonyította, hogy nem ő követte el a nemi erőszakot, amiért rács mögé került.

Tizennyolc év után derült ki egy fogva tartott ártatlansága Connecticut államban. A 44 éves James Calvin Tillmant 1989-ben találták bűnösnek, miután egy nő azt vallotta, hogy a férfi egy évvel korábban megverte és megerőszakolta őt Hartfordban, amikor egy éjszakai mulatóból távozott.
Az ügyvédei által nemrégiben elvégeztetett vizsgálat bebizonyította, hogy a nő ruháján talált spermanyomok genetikailag nem azonosak Tillman DNS-ével. A fekete bőrű férfi egy hajléktalanszállásán lakott, amikor őrizetbe vették, és közvetett bizonyítékok alapján 45 évi börtönre ítélték.

A hartfordi állami legfelsőbb bíróság bírája, Thomas Miano azután döntött a férfi felmentéséről, hogy az Ártatlanság Program nevű, tévesen elítélt embereknek segítséget nyújtó állami program segítségével kifinomultabb DNS-vizsgálatokat végeztek az ügyben.