Letalpnyalózták a thai kormányfőt

2006.07.14. 11:15

Gúnyos támadások középpontjába került Thakszin Sinavatra thai kormányfő egy levél miatt. A politikus ebben George Bushnak magyarázza a thai belpolitikai helyzetet, de a "Kedves George" kezdetű levelet talpnyalónak, mondanivalóját pedig önzőnek minősítették a thai lapok.

"Talpnyalással, és önzéssel" vádolják a thai miniszterelnököt egy levél miatt. Thakszin Sinavatra George Bushnak írt levelet, amelyben az országban kialakult politikai válságról tájékoztatja az amerikai elnököt. A thai újságok azonban gúny tárgyává tették, a "Kedves George" megszólítással kezdődő levelet.

Sinavatra azt igyekszik elmagyarázni Bushnak, hogy az év eleji, lemondását követelő utcai megmozdulások után, februárban miért oszlatta fel a parlamentet, írt ki új választásokat, amelyek eredményét - a választók bojkottja miatt - végül a király kezdeményezésére megsemmisítették. A kormányfő levelében azzal indokolta lépéseit, hogy veszélyben forgott a thai demokrácia, és ellenfelei "különböző alkotmányon kívüli módszerekkel igyekeznek befolyásolni az emberek akaratát" - írja a Guardian.

KAPCSOLÓDÓ CIKK