Összesen 25 magyar vár most arra, hogy kijusson Libanonból, de folyamatosan jelentkeznek újabb emberek a bejrúti nagykövetségen. Damaszkuszban két családot igyekszik feljuttatni a szerda hajnali Malév-gépre az ottani magyar külképviselet. Egy magyar fiatal még a hevesen támadott Dél-Libanonban van.

Jelenleg 25 magyar állampolgár várakozik arra, hogy kijuthasson a háború sújtotta Libanonból. Tamás Lajos bejrúti magyar nagykövet azonban nem tudott pontos számot mondani, mert újabb és újabb személyek jelentkeznek a nagykövetségen. A külképviselet kiutazási lehetőségeket ajánl fel a jelentkezőknek, vagy további várakozásra kéri őket.

Medgyes Péter damaszkuszi magyar nagykövet szerint a kedd hajnali Malév-gépen hat magyar állampolgár térhetett haza. Ő most azon fáradozik, hogy a szerda hajnali Malév-gépre egy hat- és egy négytagú családot juttasson fel. Utóbbiak a Bekaa-völgyből érkeztek Damaszkuszba.

A nagykövet szerint tudomásuk van arról, hogy a dél-libanoni térségben még tartózkodik egy magyar fiatalember, aki remélhetőleg hamarosan átjut a libanoni-szíriai határon, és akkor az ő hazautaztatását is elkezdik szervezni. Libanonba jelenleg a be- és kijutás is nehéz. Hétfőn két magyar egyetemista tért haza az országból.

[origo]/MTI