Magyar katonákra támadtak két hete Afganisztánban

2006.07.20. 21:05

Rakétatámadás ért két héttel ezelőtt Afganisztánban egy magyar katonákat szállító autóbuszt, de senki nem sérült meg - erősítette meg a Magyar Televízió értesülését csütörtökön este a honvédelmi tárca (HM) szóvivője a Híradóban.

Nem volt sérültje egy két héttel ezelőtti, a magyar és holland katonák szállító busz ellen indított támadásnak - erősítette meg a HM szóvivője. Egy vállról indítható rakétával lőtték tálib fegyveresek a buszt, amelyen egy holland konvojban húsz magyar katona is utazott.

A csoport az ősszel a bagláni tartományban kezdődő újjáépítési misszió előkészítésére utazott ki Afganisztánba. A magyarok azóta hazaérkeztek - hangzott el a televíziós műsorban. Bocskai István szóvivő elmondta: gondoskodnak az ősszel kiutazó magyar katonák védelméről, de ennek részleteit nem közölte.

A távirati iroda kérdésére, hogy miért csak a támadás után két héttel hozták nyilvánosságra az esetet Bocskai kijelentette: "ennek egyetlen oka van: természetesen a biztonság. Ennek megfelelően (...) a katonai csoport hazatért biztonságban, és teljesítette a kinti feladatait, és most dolgozták fel azokat a tapasztalatokat, amelyeket kint szereztek. Ennek megfelelően tudtak tájékoztatást adni pontosan arról, hogy mi és hogyan történt".

KAPCSOLÓDÓ CIKK