Bordélyházban dolgozott másodállásban egy új-zélandi rendőrnő. A szigetországban ugyan engedélyezett a prostitúció, de a rendőrség szóvivője elmondta: az efféle jövedelemkiegészítést elfogadhatatlannak tartják. A lefülelt rendőrtisztet végül nem bocsátották el, de megrovást kapott.

Egy új-zélandi nő annak ellenére tarthatta meg rendőri állását, hogy nemrég kiderült róla: prostituáltként igyekszik kiegészíteni a keresetét. Az aucklandi tiszt - akinek neve és pontos rangja nem került nyilvánosságra - állítása szerint anyagi okokból kezdett pénzért szexuális szolgáltatásokat nyújtani.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a beosztottak ugyan vállalhatnak másodállást, és 2003 óta a prostitúció is legális Új-Zélandon, arra azonban még nem volt példa, hogy egy rendőr prostituáltként próbálta volna kiegészíteni fizetését. A szóvivő szerint a két tevékenység nem egyeztethető össze egymással, és bár a jelenlegi szabályzat alapján nincs módjuk a rendőrnő elbocsátására, de "tanácsadásra" küldték, ami a szervezeten belül egyenértékű a megróvással.

A BBC kérdésére az Új-Zélandi Prostituáltak Szervezetének szóvivőnője elmondta, hogy a nő nagyjából 500 új-zélandi dollárt, vagyis mintegy 65 000 forintot kereshetett egy éjszaka alatt. Ron Mark, a New Zealand First nevű politikai párt szóvivője is elítélte az esetet: "Rengeteg aucklandi rendőrt ismerek, akik megélhetési gondokkal küszködnek, mégsem lesznek belőlük prostik."