Inkább ravasz, mint szép - jellemzik Kim Dzsong Il észak-koreai vezető új feleségét. A 64 éves politikus titkárnőjét vette el, aki a '80-as évek eleje óta dolgozik vele.

Feleségül vette a titkárnőjét Kim Dzsong Il észak-koreai párt- és állami vezető - jelentette vasárnap a dél-koreai média a családot ismerő forrásra hivatkozva. Az új feleség, a 42 éves Kim Ok zongoristának tanult a Phenjani Zene- és Táncegyetemen, majd a nyolcvanas évek eleje óta dolgozott Kim Dzsong Il személyi titkárságán.

A vezért számos bel- és külföldi útjára is elkísérte, és általában jelen volt a külföldi vendégek fogadásain is. Egy névtelenséget kérő forrás szerint inkább okos és ravasz asszony, mint olyan szépség, amilyenek a "Szeretett vezető" korábbi feleségei voltak.

A 64 éves Kim Dzsong Il korábbi házasságairól nincs hivatalos kiadvány, de tudni lehet, hogy már három felesége volt. A harmadik 2004-ben halt meg mellrákban, a második 2003-ban, Moszkvában hunyt el szívbetegségben, az első pedig még a hetvenes években, ismeretlen okból.

Úgy tudni, hogy Kim Dzson Ilnek egy fia van a második feleségétől és kettő a harmadiktól. Legvalószínűbb utódjának a második fiát, Kim Dzsong Csult tekintik. A legidősebb fiú kiesett apja kegyeiből, amikor 2001-ben hamis útlevéllel Japánba akart utazni, de rajtakapták. Azt állította, hogy a tokiói Disneylandet akarta megnézni.