Északi katonák tüzet nyitottak egy déli posztra hétfő este a két Korea közötti demarkációs vonalon. A déliek viszonozták a tüzet, sérültekről és áldozatokról nem érkezett jelentés. A lövések oka ismeretlen.

Rövid fegyveres incidens történt hétfőn este a két Koreát elválasztó demarkációs vonal mentén, de senki sem sebesült meg. Az egyik dél-koreai katonai illetékes szerint a Szöultól 175 kilométerre északkeletre lévő Jangúnál két lövés adtak le az északi oldalról egy dél-koreai katonai posztra. A dél-koreai katonák viszonozták a tüzet, de erre már nem érkezett válaszlövés. Az incidensben - legalábbis a déli oldalon - senki sem sebesült meg. Nem tudni miért lőttek északról - közölte a dél-koreai hadsereg szóvivője.

Az ilyen esetek ritkák a papíron még mindig hadban álló két ország között. A 1950-53 között zajló koreai háborúnak hivatalosan még nincs vége, a konfliktust nem zárta le békeszerződés, a két állam között ezért nem államhatár, hanem demilitarizált övezet és demarkációs vonal választja el egymástól.