Az izraeli légierő több libanoni területet is bombázott péntek hajnalban: vadászgépekkel támadták az eddig megkímélt bejrúti repülőtér környékét és egy kelet-libanoni erőművet is.

Péntek hajnalban az izraeli vadászgépek a bejrúti repülőtér környékét bombázta - közölte a libanoni rendőrség, amely nem zárta ki annak a lehetőséget sem, hogy a támadásba bekapcsolódott az izraeli haditengerészet is. Ezt a városrészt, ahol a dél felől Bejrútba vezető út is halad, az izraeli légierő a háború július 12-i kezdete óta megkímélte.

A helybeliek szerint a harci gépek egy épületre összpontosították támadásukat, de azt nem tudták megmondani, hogy ennek a létesítménynek mi a funkciója. A becsapódó rakétalövedékek robbanásai az egész libanoni fővárost megremegtették.

A napkeltét követően nem sokkal izraeli gépek rakétákkal lőttek egy hidat is a főként keresztények lakta Dzsunijé kikötővárosban, 20 kilométerre Bejrúttól, és két személyt megsebesítve eltaláltak egy polgári gépkocsit. Kelet-Libanonban, a Bekaa-völgytől délre pedig egy erőművet támadott a légierő.