Több mint száz rakéta csapódott be Észak-Izraelben pénteken, ezek fele fél óra leforgása alatt. A támadásoknak két halálos áldozatuk van Izraelben. Pénteken súlyos rakétatámadás érte Libanont is: 25 mezőgazdasági munkás vesztette életét egy izraeli támadás során.

Rakéták becsapódását jelentették pénteken az izraeli Tiberiás, Kirjat-Smona, Cefat, Karmiel és Magár településekről. Több településen okoztak sérüléseket a rakétatámadások. A drúz-arab Magár faluban meghalt egy asszony, amikor házát eltalálta egy lövedék, Kirjat-Smonában egy férfi, akinek a gépkocsija közelében ért földet egy rakéta.

Izraelben eddig 29 civil vesztette életét a főként az északi országrész ellen irányuló Hezbollah-rakétatámadásokban. Előző nap 213, szerdán 231 rakéta csapódott be az ország északi részén.

Szintén pénteken súlyos rakétatámadás érte Libanont. Legkevesebb 25 mezőgazdasági munkás vesztette életét, és körülbelül 30 megsebesült, amikor izraeli rakéta csapódott be egy teherautók megrakodására használt területen pénteken a libanoni polgári védelem legfrissebb adatai szerint a szíriai-libanoni határ közelében, a Bekaa-völgyben.

Biztonsági források és szemtanúk beszámolói szerint az egyik határátkelőhöz tartozó rakodóhelyen éppen mezőgazdasági termékeket rakodtak be hűtőkamionokba, amikor a légi csapás történt.

A közeli Ras Baalbek mentőszolgálatának vezetője szerint többen még egy találatot kapott hűtőház romjai alatt vannak. A völgy északi csücskében, a szíriai határhoz közeli Kaa falu közelében történt légitámadás áldozatai között számos szíriai és kurd van. A halottakat és sebesülteket szíriai kórházakba szállították, mivel sok libanoni út járhatatlan az izraeli légi csapások miatt.