Hét ember betegedett meg - többen el is ájultak -, amikor felnyitottak egy levelet Rámálláhban. A Tel Avivban feladott borítékot Iszmail Hánije palesztin miniszterelnöknek címezték.

Heten megbetegedtek hétfőn a palesztin kormány rámalláhi irodájában, miután felbontottak egy levélborítékot, amelyet Iszmáil Haníje miniszterelnöknek címeztek - közölte Nászer as-Sár kormányfő-helyettes. As-Sár szerint többen is eszméletüket vesztették, hét ember pedig kórházi kezelésre szorult. Egy orvos szerint az érintettek azt mondták, hogy valami gáznemű anyagot lélegeztek be. Néhányuknak légzési nehézségeik támadtak, illetve a szemüket és az orrukat irritálta az egyelőre ismeretlen anyag. A levelet az izraeli Tel-Avivban adták postára.

Haníje elrendelte, hogy vessék alá laboratóriumi vizsgálatnak a boríték rejtélyes tartalmát. A Haníjének címzett postai küldeményeket rendszerint előbb a kormány rámalláhi irodájában bontják fel, majd ezt követően továbbítják a Gázai övezetben tartózkodó miniszterelnöknek.