Magyarellenes videofelvétel jelent meg egy olyan népszerű weboldalon, ahová bárki feltöltheti saját felvételeit. A magyarellenes videón szlovák fiatalok magyar zászlót égetnek. A Külügyminisztérium hivatalos tájékoztatást kért arról, hogy a szlovák hatóságok milyen lépéseket tettek vagy akarnak tenni a gyűlöletkeltő videofilm készítői ellen.

Magyarellenes videofelvétel jelent meg a YouTube nevű video-megosztó portálon. A másfél perces felvételen először szlovákiai tájakat látni, majd egy éjszakai felvételen szlovák fiatalok fáklyával gyújtanak meg egy magyar zászlót. Eközben magyarellenes szöveg hallatszik szlovákul, illetve angol nyelvű feliratok is megjelennek. A felvétel "Always opposite Hungary" felirattal fejeződik be.

A magyarellenes videofelvételt hétfőn délután 15 óráig bárki megnézhette, ezt követően azonban csak regisztrált felhasználók számára elérhető. A weboldal szerkesztői feliratot helyeztek el a videofelvétel helyén, mely szerint a video sértő lehet bizonyos felhasználók számára. A fél percet igénybe vevő regisztrációt követően azonban bárki megnézheti továbbra is.

A Külügyminisztérium hivatalos tájékoztatást kér a magyarellenes video ügyében. "Az interneten megjelent, magyar zászló égetésével kapcsolatos - a hírek szerint - szlovák videofilm ügyében a Külügyminisztérium azonnal megtette a szükséges diplomáciai lépéseket mind Budapesten, mind Pozsonyban. A magyar fél hivatalos tájékoztatást kért arról, hogy a szlovák hatóságok milyen lépéseket tettek vagy kívánnak tenni a gyűlöletkeltő, a magyar nemzet méltóságát sértő videofilm készítői és terjesztői ellen." - áll a Külügyminisztérium közleményében

Ján Slota, a szlovák kormánykoalícióban résztvevő Szlovák Nemzeti Párt vezetője az elmúlt hetekben többször is magyarellenes kijelentéseket tett. Slota egy cseh lapban közölt interjúban azt mondta: irigyli a cseheket, hogy elűzték országuk területéről a németeket, s ezért ma már nincs olyan problémájuk velük, mint a szlovákoknak a magyarokkal Szlovákiában.