Tizenöten haltak meg hétfőn, amikor az izraeli légierő Bejrút déli részét bombázta. A dél-libanoni falvak elleni izraeli légi csapásokban ugyancsak 16-an haltak meg hétfőn. Kofi Annan ENSZ-főtitkár kedden a nemzetközi jog megsértése miatt bírálta Izraelt.

Legalább 15-en haltak meg, amikor az izraeli légierő hétfő este Bejrút déli részét bombázta - közölte a libanoni mentőszolgálat. A Hezbollah erősségének számító Baalbek térségében, ahol az izraeli légierő három település ellen intézett támadást, 11 személy meghalt, harmincan megsebesültek.

Milos Strugar, az ENSZ Ideiglenes Libanoni Haderejének (UNIFIL) szóvivője arról számolt be, hogy legalább öt polgári személy halt meg az izraeli határ közelében fekvő Hula falu elleni hétfői támadásban. Fuád Szinjóra libanoni kormányfő még azt közölte, hogy negyven embert halt meg a faluban, később azonban visszavonta korábbi állítását, és egy halálos áldozatról beszélt.

Udi Adam, az észak-izraeli katonai körzet parancsnoka 450 főre becsülte a Hezbollah libanoni síita szervezet veszteségeit az izraeli támadások kezdete óta. A Hezbollah eddig 53 fegyveresének elvesztését ismerte be. Az izraeli hadsereg hétfőn három, kedd reggel egy embert vesztett, ezzel 62-re emelkedett a konfliktus négy hete alatt elesett izraeli katonák száma.

Az izraeli kormány kedden távozásra próbálta bírni a libanoni határhoz közeli települések lakosait, a kormány közölte: kész fizetni azoknak a költségeit, akik szűkös anyagi helyzetük miatt nem tudták eddig elhagyni a Hezbollah rakétatámadásaitól fenyegetett észak-izraeli területet.

Kofi Annan ENSZ-főtitkár kedden bírálta Izraelt a libanoni Kana falu elleni légitámadás miatt. A július 30-i légitámadást Annan a nemzetközi jog megsértésének nevezte. A főtitkár a 28 polgári személy, közöttük 16 gyermek életét kioltó bombázásról készült jelentésben ismételten felszólította Izraelt és a Hezbollahot a nemzetközi jog betartására.