Repülés közben kiszakadt egy brazil repülőgép ajtaja, és Sao Paolo egyik külvárosában ért földet. Az éppen felszállt gép gyorsan visszatért a repülőtérre, a balesetben sem a gépen, sem a földön nem sérült meg senki.

Egy utasszállító repülőgép ajtaja menet közben kiesett a helyéről, de sem a 79 utasnak, sem a személyzet tagjainak nem esett bántódása. A TAM brazil légitársaság Rio de Janeiróba tartó Fokker 100-asának pilótája nem sokkal a start után, de még az ajtó kiesése előtt jelezte, hogy az egyik beszállóajtó nincs rendesen bezárva, ezért vissza kell térnie a földre. A torony erre utasítást is adott neki.

Az ajtó azonban néhány pillanat múlva kiesett, s mint egy utas később elmondta, nem sokon múlott, hogy az egyik, épp a közelben tartózkodó légiutas-kísérő is kiessen a gépből. Az elszabadult ajtó Sao Paolo külvárosában egy szupermarket és egy múzeum közvetlen közelében csapódott a földbe, de szerencsére senkit nem talált el.

A gép összesen húsz percet töltött a levegőben, sem az utasoknak, sem a személyzet tagjainak nem lett bajuk.

A légitársaság már vizsgálja a baleset körülményeit, de már most közölték, hogy ez a gép idén július 28-án esett át a kötelező műszaki szemlén, és akkor semmilyen problémát nem találtak. A TAM viszont már hosszabb ideje igyekszik megválni a holland gyártmányú Fokker 100-asoktól, mert az utóbbi 15 évben több súlyos baleset történt ilyen típusú gépeivel.