Fidel Castrót fizikoterápiás kezelése után járkálni látták szobájában; "a commandante olyan volt, mint aki új győzelmek elé néz" - jelent meg a Kubai Kommunista Párt hivatalos lapjában.

Járkál, beszél és látogatót is fogad Fidel Castro - derült ki egy titokzatos hangvételű havannai közleményből, amely szombaton, a gyengélkedő kubai vezető 80. születésnapja előestéjén jelent meg a Kubai Kommunista Párt hivatalos lapjában, a Granmában.

"Valaki, aki meglátogatta a comandantét néhány órával ezelőtt, hogy tájékoztatást adjon számára bizonyos ügyekben (...) azt mondta, hogy látta a forradalom vezetőjét némi fizikoterápia után járkálni a szobában, aztán egy székben ülve, élénk beszélgetésbe elegyedni" - írta a lap, a szigetországban szokásos módon csak parancsnokként, illetve legfőbb vezetőként (máximo líder) említve a kubai elnököt.

Fidel Castro nem jelent meg a nyilvánosság előtt július 31-e óta, vagyis azóta, hogy egészségügyi problémái miatt ideiglenesen átadta az ország vezetését öccsének, Raúlnak. Castro titkárán keresztül jelentette be, hogy kényes bélműtéten esett át. Egészségi állapotát államtitokként kezelik, nem adtak ki információt sem arról, hogy hol kezelik, sem arról, hogy kik látogatják meg, más részletet sem közöltek egészségi állapotáról.

"Barátunk látta a comandantét járni-kelni, olyan volt, mint aki új győzelmek elé néz" - állt a Granma szombati számában.