Rosszabbodott Ariel Saron volt izraeli kormányfő állapota. A január óta kómában fekvő egykori miniszterelnök agyműködése romlik, ráadásul tüdőgyulladást kapott.

Tovább rosszabbodott Ariel Saron volt izraeli kormányfő állapota - jelentette be hétfőn Anat Dolev, a Tel-Aviv közelében fekvő Tel Hasomer kórház szóvivője. Közlése szerint Saron agyának működése romlott, a mellkasi röntgen tanúsága szerint pedig a szervezetét újabb fertőzés, kétoldali tüdőgyulladás támadta meg.

A januári agyvérzése óta kómában lévő 78 éves Saront május végén szállították át a Tel Hasomer rehabilitációs kórház intenzív részlegébe a jeruzsálemi Hadassza kórházból, ahol előzőleg ápolták.

A kómában fekvő egykori kormányfőn előzőleg több műtétet is végrehajtottak, köztük áprilisban egy koponyaműtétet, amelynek során visszahelyezték koponyájának egy korábbi beavatkozás során eltávolított részét. Szakértők már korábban is azt nyilatkozták, hogy minden egyes kómában eltöltött nap csökkenti az esélyt arra, hogy Saron felgyógyuljon vagy valaha is visszanyerje eszméletét.