Tíz hónapig sodródtak a Csendes-óceánon azok a mexikói halászok, akiket egy tajvani halászhajó mentett ki kedden. A három mexikóit már halottnak hitték családtagjaik, megmenekülésükre isteni csodaként tekintenek.

Októberben tűnt el Mexikó csendes-óceáni partjainál az a három mexikói halász, akikre kedden bukkantak rá az óceán túlpartján. A lesoványodott, napégette halászokat a Koo's 102 - egy Marshall-szigeteken bejegyzett, tajvani legénységű halászhajó - találta meg a Baker-sziget közelében. A halászok viszonylag jó egészségi állapotban vészelték át a közel egyéves sodródást a tengeren. Hajójuk is úszóképes maradt, jóllehet mindkét motorja elromlott. A halászok nyershalon és tengeri madarakon éltek, esővizet ittak, de volt, hogy 15 napon keresztül éheztek - írja a Los Angeles Times.

A halászok még október 28-án indultak mélyvízi halászatra El Limon kis halászfalucskából, de hajójuk rozoga motorjai nem bírtak az erős széllel és az áramlatokkal. Családtagjaik, aki régóta úgy vélték, hogy elnyelte őket a mélység, és már hagyományos búcsúztatást is tartottak a tiszteletükre, megmenekülésüket isteni csodának tekintik. A halászok ugyanakkor még egy darabog kénytelenek a vízen maradni, az őket kimentő tajvani halászok ugyanis leghamarabb tíz nap múlva kötnek ki.