Terrorista merényletkísérleteket gyanít a német szövetségi bűnügyi hivatal, miután több robbanószert tartalmazó bőröndöt is talált két pályaudvaron. Ezért a vasúti pályaudvarokon is megszigorították a biztonsági intézkedéseket, és poggyászellenőrzéseket is tartanak.

Terrorista merényletkísérletek gyanújáról számolt be pénteken a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA). A hivatal közleménye szerint a dortmundi és a koblenzi pályaudvaron egy-egy vasúti kocsiban július utolsó napján talált, gyanús bőröndök valójában robbanószert tartalmaztak. Mindkét gazdátlan bőröndön arab írásjegyeket és libanoni telefonszámokat fedeztek fel - közölte a hivatal, amely terrorizmust gyanít a történtek mögött. A BKA szerint a két bőrönd felrobbantását valószínűleg azonos időben tervezték, és a robbanások több ember halálát okozhatták volna.

A hivatal tájékoztatása szerint a gyanúsítottakról videófelvétel készült, ezek alapján 22 és 30 év közötti férfiakról van szó. A hatóságok folytatják a nyomozást kézre kerítésük érdekében. Wolfgang Schauble belügyminiszter nyilatkozatban fordult a lakossághoz, amelyben bejelentette a biztonsági intézkedések szigorítását. A miniszter az utasok megértését kérve közölte: időről időre a vonatokon is poggyászellenőrzéseket hajtanak végre.

A közelmúltban leleplezett nagy-britanniai merényletkísérletek nyomán Németországban is megszigorították a biztonsági intézkedéseket. A szigorításokat eddig azonban elsősorban a repülőtereken léptették életbe, most azonban a vasúti pályaudvarokra is kiterjesztették.