Ezrek isszák az édessé vált tengervizet

2006.08.19. 18:38

A rendőrség próbálja féken tartani az Arab-tenger partjára igyekvő indiaiak ezreit. Az emberek csodának tartják, hogy (átmenetileg) csökkent a tengervíz sótartalma, és mindenki inni akar belőle. A vízügyi szakértők szerint a tengervíz súlyosan szennyezett.

Indiaiak ezrei vonultak ki az Arab-tengerhez Mumbaiból (Bombay), miután híre kelt, hogy a tenger vize csodálatos módon megváltozott, és ez jót tesz a különböző betegségekben szenvedőknek. Erről a mumbai rendőrség számolt be szombaton. A rendvédelmiek megpróbálták útját állni a tengerpartra tartó kíváncsi tömegnek, de nem jártak sok sikerrel. A rendőrségi beszámoló szerint a mumbaiak a tenyerükből isszák a tenger - valóban édesnek tűnő - vizét, sokan még palackokat is visznek magukkal.

A vízügyi szakemberek a környék folyóinak különösen nagy édesvízhozamával, és ismeretlen eredetű szennyeződésekkel magyarázzák a tengervíz sótartalmának átmeneti, de drasztikus csökkenését. A mumbaiak azonban csodának tartják a jelenséget, és a figyelmeztetések ellenére isznak a meglehetősen szennyezett vízből. A helyi televíziók beszámolóiban látni, ahogyan sokan meg is fürdenek a zavaros, koszos tengerben, amelybe napról napra több tonna tisztítatlan szennyvíz és szemét érkezik India egyik legnagyobb városából.

KAPCSOLÓDÓ CIKK