Kiürítették a hamburgi pályaudvart is

2006.08.19. 20:11

Lezárták és átfésülik a főpályaudvart Hamburgban, mert egy telefonáló közölte, hogy bomba van az épületben. Mindez néhány órával azután történt, hogy szombat délután lezárták a koblenzi vasútállomást egy gazdátlan csomag miatt.

Pokolgéppel fenyegető névtelen telefonhívás nyomán szombaton este kiürítették és lezárták a hamburgi főpályaudvart. A névtelen telefonáló fenyegetéséről a helyi rendőrség szóvivője számolt be. A pályaudvaron lévő hat szerelvény közül négy elhagyhatta az állomáscsarnokot, kettő utasok nélkül bent vesztegel. Az északnémet nagyváros főpályaudvarára sem távolsági, sem helyiérdekű vonatok nem futnak be, ám az utóbbiak (S-Bahn) forgalma ettől eltekintve zavartalan a városban. Szakértők megkezdték a vasútállomás átvizsgálását, a helyszínen nagyon sok a rendőr.

A hamburgi riadó előtt alig 12 órával a kieli főpályaudvaron őrizetbe vettek egy 21 éves libanoni állampolgárt, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy ő helyezett el pokolgépet tartalmazó bőröndöt július 31-én egy német regionális vonat egyik kocsijában. A szerkezet műszaki hiba miatt nem robbant föl.